22 April 2018, Scarbo Saxophone quartet, Zoetegem

Scarbo

Scarbo Quartet | aperitiefconcert ism SAMWD en CC Zoetegem

Sun, 22 Apr 2018, 11:00 –
Sun, 22 Apr 2018, 12:00

Scarbo plays French Music
Scarbo bouwt een Frans programma op, gaande van de barokcomponist Couperin tot de hedendaagse toondichter Connesson via de orgelmuziek van Gigout, Franck en de pianomuziek van Ravel. Daarbij tonen ze de rijkdom van het Belgische instrument bij uitstek: de saxofoon.
Na elk een uniek internationaal traject te hebben afgelegd vonden Pieter, Asagi, Nele en Bart bij elkaar een passie voor de cross-over met andere kunsten. Dit bracht hen tot het oprichten van het saxofoonkwartet Scarbo, geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van Aloysius Bertrand over een klein duiveltje dat zich in de schaduw schuilhoudt, wachtend om met een virtuoze pirouette te verschijnen om daarna al even snel weer te verdwijnen in de duisternis.
Met Brussel als uitvalsbasis gaan ze de samenwerking aan met lokale topkunstenaars; zo werken ze samen met Yuika Hashimoto van Anne Teresa Dekeersmaeker’s dansschool P.A.R.T.S. en werken ze verder aan verschillende concepten met andere kunsttakken.. Hun diverse culturele en artistieke achtergrond creëert een klimaat van creativiteit en kruisbestuiving.

Met: Asagi Ito, Bart Van Beneden, Nele Tiebout en Pieter Pellens

locatie
theaterzaal De Kluize

tarieven
€ 10,00 standaard, 60+, andersval.
€ 6,00 studenten, -19
Incl. zondags aperitief

Coproductie
SAMWD
CC Zoetegem